De volgende personen zitten in het plaatselijke bestuur Capelle aan den IJssel

 

 


  1. Miranda de Jong (Voorzitter)
  2. (Secretaris)
  3. Daan Eelman (Lid Bestuur)
  4. (Lid Bestuur)
  5. (Lid Bestuur)


Capelle aan den IJssel, vaak ook kortweg Capelle genoemd, is een plaats en gemeente in de Nederlandse provincie Zuid-Holland, gelegen aan de Hollandse IJssel. De gemeente telt 67.142 inwoners en heeft een oppervlakte van 15,40 km² (waarvan 0,50 km² water).


 


 


De visie van Miranda de Jong, kandidaat voor Capelle aan den IJssel.

We hebben meer koopwoningen dan huurwoningen in Capelle en die worden ook steeds duurder en schaarser. Elke nieuwbouw zou minimaal 15% sociale huurwoningen moeten hebben.

De werkeloosheid in Capelle is hoger dan het landelijke gemiddelde. Wij willen graag aandringen bij bedrijven die de vrijwilligers bij hun hebben werken voor hun behoud van uitkering, om hun echt in dienst te nemen en een salaris te geven voor hun werk.

Veel inwoners hebben geen werk en het worden er steeds meer door de regels van onze regering. Wij willen vragen of het bedrijfsleven met ons aan de tafel wil zitten om te praten hoe we deze mensen een baan kunnen geven. Uw gedachte hier over willen ook graag weten.

Nog een groot probleem in ons mooie Capelle zijn de grote hoeveelheden faillissementen en weer dankzij de regels van de regering dreigen dat er veel meer te worden. Wij zouden graag zien dat bedrijven in slecht weer geen gemeentebelastingen zouden hoeven te betalen tot dat bij de bedrijven weer de zon schijnt. En niet uitgesteld nee kwijtgescholden.
Kunnen we namelijk die bedrijven redden is er weer kans op banen.

Capelle heeft ook een hoger dan landelijk gemiddeld aantal een ouder gezinnen vaak ook een groep die het moeilijk hebben. Wij willen graag voor ieder die het financieel moeilijk heeft gratis kinderopvang.

DDN wil een direkte aanpak voor de ergste gevallen van armoede en nood daarom zijn we gestart met een fond  "Help ons Helpen" en wilt u ons helpen met helpen doneer dan ook op dat fonds. 
Voor een luisterend oor of een aanvraag voor hulp kunt altijd bij DDN terecht.

Capelle is een mooi stadje met een dorpshart, het dorpsgevoel willen wij ook behouden. En samen met elkaar open en eerlijk te praten. B.V. Over hoeveel geld heeft het stadshart al gekost? De wegen rondom zijn al drie keer opnieuw bestraat en waarom is die rotonde daar weg waren rotondes niet veiliger? Moesten de straten er anders uit zien was gewoon 30 km invoeren niet genoeg geweest met wat drempels extra bv ?

Graag zouden wij weer referendums willen over belangrijke zaken zoals het stadshart en niet alleen maar mogen stemmen via facebook over hoe we het plein gaan inrichten nadat alles al besloten is achter gesloten deuren.  

Wat mij ook van het hart moet de coronaregels zijn regels geen wetten en een burgemeester kan ze weigeren uit te voeren.
Nu vind dit kromme plaatst in ons Capelle alle winkels bloemen, sigaren, cadeau, kleding winkels kappers en nagelstudio's noem maar op dicht.
Ondertussen verkopen de supermarkten loten, rokerswaar bloemen en planten en ondertussen nu ook al cadeau artikelen en ballonen binnenkort ook nog kleding en hebben ze een kappers hoek en nagelstyliste binnen zitten. 


Een burgemeester met ballen had de winkels niet gesloten 

 

Onze vertrouwenspersonen voor Leden en Niet-Leden.

 
 
 

Capelle - Berichten


Capelle Artikelen


Hoofdmenu


 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn