Direkte Democratie Nederland
Samen naar Democratie
 

Quote:

 Nieuwe Burgemeester

Gefeliciteerd Zoetermeer met de aangewezen burgemeester, weer een persoon die al in functie was. We hebben het vermoeden dat onze commissaris van de Koning J. Smit (CDA) zich kapot verveelt.


Corona wet

De corona wet brengt aardig wat opschudding hier in Nederland. Maar goed ook, deze wet wordt door de Raad van Rechtsspraak, Raad van State, de Advocatuur en de Tweede Kamer als discutabel betitelt. De marges binnen deze wet zijn te onduidelijk en de looptijd te vaag. 

Coronavirus

Daar hebben we wel wat over te schrijven, onze leiders hebben te gemakkelijk en onzorgvuldig gehandeld, toe de paniek in China uitbrak, hadden de EU Schengen gelijk dicht moeten gooien, nu zijn er al 6.135 medelanders overleden, dank zij het ongelooflijke lakse houding, het lachen is ons vergaan. 
Minister de Jong zijn gedrag twijfelachtig!!

Vice premier de Jonge zou een onafhankelijk politicus moeten zijn, maar natuurlijk, net als veel andere, is hij dat niet, maar bij hem gaat het tijdens de “zogenaamde” Corona of COVID-19 een stap verder, zijn broer Marien de Jonge is microbioloog verbonden, sinds 2018 aan de Radboud Universiteit.

Prof. Dr. J.T. van Dissel twijfelachtig

ProfDr  Jaap T. van Dissel (1957) is directeur van het Centrum Infectieziektebestrijding (CIb ) van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM ), terwijl hij op de zwarte lijst staat wegens negatief beïnvloeden van een onderzoek.

Gekozen burgemeester 

De Direkte Democratie Nederland heeft de gemeente Zoetermeer opgeroepen om te gaan voor een gekozen burgemeester. Artikel 131 van de Grondwet is door de 1e en 2e kamer en gepubliceerd is de Staatscourant verdwenen, en de weg open is voor een gekozen burgemeester


Wie zijn wij?

Wij streven ernaar om op een open en transparante wijze politiek te voeren, wij zijn van mening dat de kiezer meer inspraak moet krijgen en wij zullen daar voorop in gaan. Wij zullen dan onze leden een casus voorleggen en ons advies geven, zodat de leden een handvat hebben met hun stemming van de desbetreffende onderwerp waar voor gestemd gaat worden in de gemeenteraad.

Corona als bedelmiddel

 Momenteel worden we weer stuk gegooid met beelden van arme kinderen en mensen in Afrika, helaas wordt de ziekte corona gebruikt om geld in te zamelen en u op uw gevoel geplaatst om geld te geven. Helaas doen de directeuren van al deze stichtingen geen stuiver in het zakje. ga naar lees meer .... en wees dan geschrokken wat deze directeuren verdienen. pfffffff.

Corona vaccin: 80 procent  zegt NEE

Als er een coronavaccin is, willen 6 op de 10 dat hebben, kopte Een Vandaag gisteren. Volgens het actualiteitenprogramma blijkt uit een peiling dat een meerderheid zich laat inenten. De vraag is nu: is dit een betrouwbare peiling? Kunnen we peilingen van Een Vandaag vertrouwen? Niet echt.
 TOZO Regeling

Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandige ondernemers (Tozo-regeling)
Door de maatregelen van de Rijksoverheid om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, verliezen zelfstandige ondernemers (een deel van) hun inkomsten. Om de getroffen ondernemers (waaronder zzp’ers) tegemoet te komen zijn er een aantal tijdelijke regelingen in het leven geroepen.

Moet Rutte vertrekken?

Ongekend populair?                                                                            88 procent Nederlanders wil dat Rutte ophoepelt.

De partij van premier Mark Rutte staat met ruim 40 zetels op eenzame hoogte. Gisteren kon je nog in de media lezen dat hij ‘de meest populaire premier van de laatste 40 jaar is’. Tegelijkertijd zijn ontzettend veel mensen ontevreden over zijn beleid. Je kunt je dus afvragen hoe betrouwbaar deze peilingen zijn.


Wilders boos op Rutte!

Wilders: ‘Rutte laat Nederlanders keihard in de steek. Schandalig!’

Premier Mark Rutte zat vrijdag aan het diner met de Italiaanse premier Giuseppe Conte. Ze spraken onder meer over het Europees herstelfonds. Rutte trekt een harde lijn bij dat fonds, maar ‘lijkt nu meer ruimte te zoeken in de Europese discussie’.Direkte Democratie Nederland: Direkte schrijven wij met een K in plaats van een C. We Doen dit expres om dat wij vinden dat de democratie en zeker de directe democratie verloren is gegaan, Wij van DDN zijn van mening dat een ieder dit lid is van onze partij mee moet kunnen praten en zeker ook mee beslissen. Daarom Direkte met een K. 

In samenwerking met ........... 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info