Direkte Democratie Nederland
Samen naar Democratie

Mondkapjesplicht moet er komen, maar niet vanaf 23 november.


De mondkapjesplicht komt er als de Tweede Kamer akkoord gaat met ministeriële regeling die minister Grapperhaus dinsdag aan de kamer aanbiedt. De verplichting gaat echter niet in op 23 november, maar op zijn vroegst pas op 1 december.
Afgelopen dinsdag zei de Capelse burgemeester Peter Oskam in een video op sociale media dat hij had gehoopt dat Capellenaren alvast mondkapjes zouden proberen. “Als ik in het winkelcentrum kom of bij scholen of bij sportverenigingen dan zie ik toch heel vaak nog mensen zonder mondkapje lopen en het lijkt wel of de ernst nog niet is doorgedrongen”, aldus de burgemeester.

In dezelfde video zei de burgemeester ook dat de plicht al over minder dan 2 weken ingaat. “Vanaf 23 november is het landelijk verplicht”. Maar dit blijkt niet te kloppen. Een woordvoerder van de gemeente laat aan Capelle Nieuws weten dat de burgemeester zich heeft gebaseerd op een verwachting. “Burgemeester Oskam baseert zich op de verwachting dat een mondkapjesplicht kan worden ingevoerd vanaf de 23 november.”

De mondkapjesplicht komt er op zijn vroegst pas op 1 december, dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Justitie en Veiligheid laten weten aan het Algemeen Dagblad. Volgens het AD krijg je ook een boete van 95 euro als je er geen een draagt. 

De plicht gaat geleden waar op dit moment al een dringend advies geldt, in de publieke binnenruimtes dus. 
Hoofdmenu


 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn