Direkte Democratie Nederland
Samen naar Democratie

Nederland zegt massaal NEE tegen coronavaccin: 

80 procent laat zich NIET inenten

Als er een coronavaccin is, willen 6 op de 10 dat hebben, kopte Een Vandaag gisteren. Volgens het actualiteitenprogramma blijkt uit een peiling dat een meerderheid zich laat inenten. De vraag is nu: is dit een betrouwbare peiling? Kunnen we peilingen van Een Vandaag vertrouwen? Niet echt.

Onder meer de Provinciale Zeeuwse Courant verwijst naar het onderzoek van Een Vandaag. Slechts 18 procent van de respondenten zou een vaccinatie absoluut weigeren.

Het is niet verrassend dat het RIVM optimistisch reageert op de uitkomsten van het onderzoek. “Dat geeft aan dat een groot deel van de bevolking er welwillend tegenover staat zonder nog iets van het vaccin af te weten,” zei hoofd van het Rijksvaccinatieprogramma Hans van Vliet. “Het is mooi dat wij er over het algemeen positief tegenover staan.”

80 procent

En natuurlijk wordt viroloog Ab Osterhaus er weer bijgehaald. Volgens hem zijn vaccins tegenwoordig ‘veiliger dan ooit’. “Er is geen enkele aanleiding om aan te nemen dat een coronavaccin gepaard gaat met forse risico’s.” Osterhaus noemt het wantrouwen tegen vaccins in Nederland ‘een groeiend probleem’. “Steeds vaker menen hoogopgeleiden dat een vaccinatie overbodig is. Daardoor brengen ze anderen in gevaar.”

Trek nog een fles whisky open.

Het mooie is dat de PZC zelf ook een peiling heeft toegevoegd aan het nieuwsartikel. Daaruit blijkt dat mensen helemaal niet positief staan tegenover het coronavaccin. Maar liefst 80 procent zegt zich niet te laten inenten. Ruim 5000 mensen brachten hun stem uit. Stemmen kan nog steeds. De peiling van Een Vandaag is dus onbetrouwbaar. De situatie is juist omgekeerd: veruit de meeste Nederlanders zijn niet van plan zich te laten inenten tegen corona.

En zo word je beduveld met nep peilingen.

Hoor je dat, Hugo? Nederlanders willen je coronavaccin niet.
 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info