Direkte Democratie Nederland
Samen naar Democratie

Ongekend populair? 88 procent Nederlanders wil dat Rutte ophoepelt

De partij van premier Mark Rutte staat met ruim 40 zetels op eenzame hoogte. Gisteren kon je nog in de media lezen dat hij ‘de meest populaire premier van de laatste 40 jaar is’. Tegelijkertijd zijn ontzettend veel mensen ontevreden over zijn beleid. Je kunt je dus afvragen hoe betrouwbaar deze peilingen zijn.

Zondag was het eerste tv-interview van de premier sinds het begin van de coronacrisis. In Op1 sprak Rutte over de grote kwesties van de afgelopen maanden. Hij zei in de talkshow: “Als ik nu zou moeten kiezen, ga ik door.”

Hij weet nog niet zeker of hij zich voor de volgende Tweede Kamerverkiezingen weer beschikbaar stelt als lijsttrekker voor de VVD. “Het gaat toch om een beslissing voor weer ongeveer 5 jaar van mijn leven.”

88 procent
Het NPO-radioprogramma Stand.nl schrijft:

Als Rutte zich weer beschikbaar stelt als lijsttrekker van de VVD wordt hij hoogstwaarschijnlijk nog een termijn minister-president. De VVD is met 40 zetels verreweg de grootste partij in de peilingen. Ook Rutte zelf is ongekend populair door zijn leiderschap tijdens de corona crisis.

Is dat zo? Is hij ongekend populair? Willen we na 10 jaar nog meer Rutte? De VVD blijkt in werkelijkheid een stuk minder populair. Veruit de meeste mensen zijn klaar met Rutte. Maar liefst 87 procent van de respondenten is het oneens met de stelling van de NPO dat hij door moet. Stemmen kan nog steeds.

Als je dus weer een peiling voorbij ziet komen in de media, neem die dan met een korrel zout. Als de VVD op 40+ zetels staat, waarom wil 88 procent dan van hem af?


 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info