Direkte Democratie Nederland
Samen naar Democratie

Dit betaal je in 2021 aan regionale belastingen in Delft

Door Iris Olsthoorn 23 oktober 2020

Eind januari valt een van de minst leuke enveloppen weer op de mat: de regionale belastingrekening. In Delft zijn de woonlasten voor huurders en huiseigenaren de afgelopen jaren niet mis. Om je alvast voor te bereiden, vertellen we je hoe hoog de rekening van 2021 (ongeveer) wordt.

Normaal valt de brief van de Regionale Belasting Groep (RBG) eind januari op de deurmat als je hoofdhuurder bent of een pand bezit. Hierin staat wat je dat jaar af moet dragen aan gemeentebelastingen en waterschapsbelasting.

Rioolbelasting en afvalstoffenheffing


De rioolheffing voor Delftenaren blijven gelijk. In 2021 betalen we per huishouden gemiddeld €219,98 aan rioolbelasting. Dat is exact hetzelfde als in 2018, 2019 en 2020.

De afvalstoffenheffing gaat wel omhoog. In 2020 betaalde een gezin € 353,66 aan  afvalstoffenheffing en een alleenstaande € 225,76. Komend jaar gaat dat bedrag een paar euro omhoog: een huishouden dat uit meer dan één persoon bestaat, betaalt € 364,92. Een alleen bewoner betaalt € 232,76.

OZB daalt een beetje
Wonder boven wonder gaat de OZB komend jaar iets omlaag. In 2020 betaalde een gemiddeld huishouden nog € 280,- aan OZB. In 2021 ligt dat gemiddelde op € 276,-. 

Het OZB-tarief voor huizen in Delft varieert nog al. Het tarief wordt bepaald op basis van de WOZ-waarde. Die waarde wordt bepaald aan de hand van verschillende gegevens, zoals het oppervlakte van de woning, de ligging en de indeling. Ook wordt gekeken naar de verkoopcijfers van vergelijkbare omliggende woningen. Oftewel: voor sommige mensen gaat het dus maar om een paar euro minder, voor mensen met een groter, duurder huis om een paar tientjes.

Wil je meer uitleg over ingewikkelde zaken als OZB, of wil je weten waarom gemeente Delft zoveel vraagt, of waar het geld naartoe gaat? In dit oude artikel leggen we het uitgebreid uit (let op: hier staan dus nog de oude OZB tarieven in!)
Hoofdmenu 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn