Direkte Democratie Nederland
Samen naar Democratie

Passende huisvesting voor ouderen krijgt prioriteit in Delft

De gemeente Delft gaat de komende jaren meer werk maken van bouwen van passende woningen voor ouderen die willen verhuizen. Dat heeft wethouder Karin Schrederhof (Huisvesting, PvdA) toegezegd. 

Carel van der Velden 06-10-20

Zij reageerde daarmee op het initiatiefvoorstel Passende woonvormen voor ouderen dat unaniem door de Delftse gemeenteraad is aangenomen.

Het besluit is een succes voor raadslid Joëlle Gooijer van de ChristenUnie. Zij schreef het voorstel waarmee ze het stadsbestuur aanspoort om meer actie te ondernemen. De komende twintig jaar stijgt het aantal 65-plussers in Delft naar verwachting met 5500 mensen. Uit onderzoek blijkt dat veel ouderen op een plek willen wonen waar ze zich beschermd voelen en waar ze elkaar kunnen ontmoeten. 

Actie

Door werk te maken van deze bouw, snijdt het mes aan twee kanten. Het biedt ouderen zicht op een passende woning. Als ouderen verhuizen, laten ze bovendien vaak een eengezinswoning achter. Het wordt volgens Gooijer tijd voor concrete actie. De afgelopen tien jaar is er in Delft niets voor ouderen gebouwd.

De raad heeft het stadsbestuur de opdracht gegeven om in elke wijk op zoek te gaan ruimte voor de bouw van passende woonvormen voor ouderen. Schrederhof belooft dit te doen.


Direkte Democratie Nederland:

Wij van DDN gaan dit nauw lettend in de gaten houden en u verder van deze ontwikkeling informeren.Hoofdmenu


 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn