Direkte Democratie Nederland
Samen naar Democratie

CDA en ChristenUnie-SGP: structurele steun voor Voedselbanken hard nodigDe partijen zien dat door de coronacrisis er steeds meer een beroep wordt gedaan op de Zoetermeerse Voedselbanken. Tegelijkertijd is het steeds moeilijker om de bezetting bij de uitdeelpunten op peil te houden.
Door werkloosheid en het wegvallen van opdrachtgevers en klanten, vallen inkomsten weg bij veel Zoetermeerders. Steeds vaker springt de Voedselbank daarom bij. Maar ook de uitdeelpunten zelf worden getroffen. Vrijwilligers in risicogroepen kunnen noodgedwongen niet meehelpen en door de crisis is het aanbod van voedsel afgenomen.

Het CDA en ChristenUnie-SGP dienen daarom schriftelijke vragen in bij het stadsbestuur voor een onderzoek naar de structurele steun en een plan van aanpak. De partijen vragen burgemeester en wethouders om een standpunt hierover in te nemen. Daaraan gekoppeld wordt het stadsbestuur gevraagd om een actieplan.

De Voedselbank moet niet alleen kunnen rekenen op structurele financiële ondersteuning. Het tekort aan vrijwilligers maakt een wervingscampagne noodzakelijk, zodat de dienstverlening niet nog verder onder druk komt te staan.

De Voedselbank geeft daarnaast aan dat er doelgroepen zijn die behoefte hebben aan ondersteuning, maar nog niet goed in beeld zijn. Het CDA en ChristenUnie-SGP vragen de gemeente daarom om de doelgroep in kaart te brengen, zodat zij benaderd kunnen worden.

Ook landelijk actie

Landelijk hebben de twee partijen de initiatiefnota ‘Meer oog voor de Voedselbank’ ingediend. Het Zoetermeerse initiatief onderschrijft de uitgangspunten van deze nota en wil hier snel mee aan de slag.


Mening van de Direkte Democratie Nederland:

Volgens inside informatie heeft de voedselbank voldoende goederen in de centrale opslag, maar heeft niet de middelen om de goederen ter plaatsen te brengen. 

Nu is opzicht het initiatief van het CDA een CU/SGP begrijpelijk, vooral diverse voedsel uitgeef punten door leden van de gereformeerde kerk (SGP) wordt gedaan. Maar wat DDN nog meer verbaasd, dat de 2 partijen hier nu mee komen, terwijl het CDA in de coalitie zitten, maar niets heeft laten voor de voedselbank heeft laten opnemen. Houdt het CDA er toch maar een vreemd beleid op na.Hoofdmenu


 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn